• Lorem ipsum dolor sit amet İstanbul/Türkiye

Akne Nedir?

Halk arasında" adı ile bilinen akne en sık karşılaşılan cilt problemidir. Her 100 yetişkinin 85'i bir dönem bu problemle karşılaşır, 15'inde isetedavisinde güç bir hal alır. Akne ciltte bulunan yağ bezleri hastalığıdır. Normalde bu bezlerin salgıladığı yağın, deri yüzeyine gelişini sağlayan kanal yoğunlaşmış bir yağ kütlesi sebebi ile tıkanır. Aknenin temel nedeni ise bu tıkanmadır.     

      Aknenin nedenleri:
      o   Hormonlar (Andojenler)
      o   Artan Sebum üretimi.
      o   Folikülün içindeki değişiklikler
      o   Bakteriler. 

      Akne lezyonları yoğunlukla yüzde görülmekle birlikte, boyun, omuz, göğüs, kafa derisi, kol ve bacaklarda da görülmektedir. Erkekler uzun süreli ve daha çok sayıda Akne oluşumuna eğilimlidirler. Yapısal özellikler ve hormonsal değişiklikler Aknenin en önemli nedenlerindendir. Yetişkinlerde Akne problemi 30'lyu hatta 40'lı yaşlarda bile devam eder. Bunun en büyük nedeni, hamilelik, menopoz sonucu oluşan hormonal dengesizlikler ve genetik özelliklerdir. Dermis tabakasında bulunan yağ bezleri sürekli olarak yağlı bir salgı üretirler. (SEBUM) Çeşitli sebeplerle bu salınım olması gerekenin çok üstünde salgılanması ile dışarı çıkış yolu olan kıl folikülleri dışarı atılamazlar ve folikül içinde yığılma yaparak birikirler. Bunların zamanla siyahlaşmasıyla oluşan yapıya "Siyah Nokta", deri altında kalıp meydan gelen yapıya "Beyaz Nokta - Komedon" diyoruz. 

       Diğer Akne Lezyonları; 

       Papül: Cildin üzerinde hafifçe bir yükselti oluşturan küçük ve dokunulduğunda pürüzlü bir his veren lezyonlardır.
       Püstüller: İçi iltihaplı (sarımsı yapışkan sıvı ya da beyaz sıvı) kabarık lezyonlardır. Genellikle folikül duvarının parçalanması ile Sebum Keratinosit ve bakteri deri içine dağılır.
       Noduller: Ciltte ki büyük acı veren sert derin lezyonlardır.
       Kistler: Scarlaşmaya neden olabilen derin ağrı veren kabarık lezyonlardır.
       Güzellik Merkezimiz de Akne tedavisinde dünyaca ünlü kozmetik markası ANUBIS'in Regul Oil ürünleri kullanılmaktadır.

Çalıştığımız Markalar